marți, 21 iunie 2011

TESCANI, international workshop 2009




International Painting Camp - Tabăra Internaţională de Pictură, Spaţii Citate, Tescani, Bacău, România, 2009 - Muzeul Naţional George Enescu - imaginea de mai sus, coperta catalogului.

































Dan Horaţiu Panait (Romania), Katja Eliad (Romania), Silvia Costin (Romania), Vladimir Us (Moldova) – sus. Ciprian Chirileanu (Romania), Gabriela Boiangiu (United Kingdom), Vladimir Nasedkin (Russia), Christine Niehoff (Germany), Jimin Chun (South Korea), Pawel Mendrek (Poland) – jos. 
Absenți (motivați) la momentul fotografiei, Christian Paraschiv (France) - în colțul din stânga-sus - și Ilie Boca (Romania).

................

Tifonul - Introducerea materialului textil medical în creația personală, încă din 2003, a apărut ca o continuitate firească a experimentelor realizate în tehnicile tradiționale ale gravurii și a tendinței mele (prezentă încă în lucrările de licență) de a grava pe plăci cu dimensiuni cât mai mari posibile. Suprafața de imprimare a presei (de gravură) clasice nu-mi mai erau de ajuns, iar monotipia deja o stăpâneam... La care se adaugă lipsa hârtiei din comerț cu textura ei specifică pentru tipar. Rezultatul a condus firesc și în timp, spre lucrări de dimensiuni monumentale, apoi tridimensionale și, mai departe, la crearea de instalații (artistice).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu